Home » Posts tagged 'Statistik'

Tag Archives: Statistik

Statistik Buruh Makau nembongkeun Pangsaeutikna Gawé Industri judi di Q2

Statistik Sénsus Makau sarta Service geus dicatet yén kakuatan kaulinan di Makau tetep unchanged sanajan turunna dina jumlah jalma padamelan di sektor. karyawan full-waktu dina industri kaulinan dina kuartal kadua taun ieu murag ku 2.176 ka 53.592. Dealers totaled 24,093 handap 550 sataun-on-taun, nu DSEC dilaporkeun.

Tenaga Kerja Makau Tetep Stagnant dina Q2 2022

Gaji rata-rata di industri, kumaha oge, ogé parantos pencét sareng rata-rata artos di industri ayeuna turun 1.8% atanapi MOP $ 23,270 ($ 2,879). Angka gaji relevan pikeun bulan Juni sareng henteu kalebet bonus. Gaji pikeun pagawé asing masih handap MOP $ 21,510 ($ 2,661).

Narikna, sanajan, industri judi ieu ampir sakabéhna dipesen ku kuartal kadua ngabogaan ngan 19 vacancies dibandingkeun 37 taun saméméhna. Sadaya lowongan meryogikeun pangalaman padamelan atanapi pendidikan senior, sareng pangaweruh wajib ngeunaan Mandarin. Ampir kabéh pagawéan merlukeun pangaweruh basa Inggris ogé. DSEC ngécéskeun yén pangsaeutikna lowongan anu aya nunjukkeun kalambatan anu disababkeun ku pandémik.

Sektor pagawean Makau ieu pencét teuas dina parobahan sweeping Wewengkon Administratif Husus enacted, nu ngarah ka panutupanana tina puluhan operator junket, sarta berpotensi PHK rébuan pagawé anu geus nyieun bucks badag dina pakasaban.

Industri judi lalaunan nuju pamulihan, sareng Makau ékspérimén sareng ngamungkinkeun para nasabah luar negeri pikeun uih deui tapi dina tés anu cukup ketat sareng mandat karantina. Samentawis éta, nagara-nagara sanés di daérah, kalebet Kamboja, parantos bajoang pikeun balik deui ka operasi normal dina industri judi na, sabagéan kusabab kurangna pagawé anu mumpuni anu henteu acan uih deui kusabab perlakuan anu goréng nalika pandémik mimiti ngamimitian, sareng perusahaan judi. PHK aranjeunna sacara masal, tanpa mayar santunan.

#Statistik #Buruh #Makau #nembongkeun #Pangsaeutikna #Gawé #Industri #judi