Home » Posts tagged 'Shoalwater'

Tag Archives: Shoalwater

Shoalwater Bay Suku tangtangan Washington urang gugatan Maverick kaulinan

The Shoalwater Bay Indian Suku banding ka Washington pangadilan féderal ngeunaan push operator Maverick kaulinan pikeun ngidinan olahraga tohan luar tempat tribal. Perwakilan suku nyatakeun yén gugatan Maverick sacara langsung nyerang suku sareng ngadesek pangadilan pikeun leupaskeun éta.

Maverick Nyobian Cocogkeun Tempat Tribal

Katalis pikeun sengketa ieu tangtangan légal kana kamampuhan ekslusif suku urang nawarkeun jenis nu tangtu judi kayaning tohan olahraga. Eric Persson, CEO Maverick kaulinan, boga pamadegan yén India kaulinan Regulatory Act (IGRA) ieu misinterpreted pikeun ngahalangan kompetisi. Tujuanana Maverick pikeun ngidinan cardrooms nawarkeun jenis sarua judi légal salaku tempat tribal.

Maverick kaulinan ayeuna ngoperasikeun 19 ti 44 cardrooms dilisensikeun di Washington State sarta geus hired hiji tim légal ngalaman pikeun membela kapentingan na. A bil 2021 rék dilegakeun tohan ka racetracks, kamar kartu na online gagal pikeun meunangkeun traction na teu diliwatan kana hukum, ngajurung Maverick nyandak Peta légal.

Gugatan anu suksés bakal ngabéréskeun serangan anu beurat pikeun suku

Kanyataan panasaran nyaéta CEO Maverick Persson ogé anggota Suku Shoalwater Bay, nyababkeun Charlene Nelson, kapala suku, nyauran bisnisna “ngalayanan diri.” Anjeunna nyatakeun yén upami suksés, usahana bakal ngabahayakeun sanés ngan ukur komunitas suku anu disadvantaged tapi ogé masarakat umum.

Sapertos suku-suku ngawangun kamerdékaan ékonomi sareng meunangkeun deui kamerdékaanna, aya kakuatan anu kuat dina padamelan anu nyobian….”

Charlene Nelson, korsi Shoalwater

Shoalwater dituduh Persson nyoba nyabut suku hiji sumber penting pagawean jeung panghasilan keur gain pribadi-Na. Nelson ogé nunjukkeun yén firma hukum anu dianggo ku Maverick mangrupikeun firma anu sami ayeuna kalibet dina kasus Mahkamah Agung AS anu ngancam UU Kesejahteraan Anak India. Nurutkeun manéhna, gugatan judi mangrupa bagian tina serangan nasional dina kadaulatan tribal.

Shoalwater Debat Kunaon Kasus Kudu Drop

Bagian signifikan tina gerakan Shoalwater Suku rests on argumen yen gugatan Maverick urang aimed di nagara bagian Washington jeung agénsi féderal jeung pajabat. Numutkeun aranjeunna, suku éta targét nyata tindakan hukum, sareng Maverick narékahan pikeun ngaleungitkeun kekebalan daulatna ku nyegah aranjeunna dituntut. Shoalwater boga pamadegan yén ieu téh alesan cukup keur kasus ka mecat.

Asosiasi kaulinan India Washington ogé nentang pisan gugatan Maverick, nyatakeun yén éta moyok IGRA sareng ngancam aliran pendapatan kritis anu ngadukung jasa komunitas penting. Asosiasi nyatakeun yén tujuan UU Regulasi henteu janten alat ngalawan komunitas anu sakuduna dilindungan.

#Shoalwater #Bay #Suku #tangtangan #Washington #urang #gugatan #Maverick #kaulinan