Home » Posts tagged 'Pencucian'

Tag Archives: Pencucian

VGCCC, AUSTRAC balik Karusakan AU $ 4,7 juta Skéma Pencucian Uang

A 12-bulan panalungtikan multi-yurisdiksi ngarah ka ditewak tilu anggota hiji disangka Melbourne duit-laundering sindikat nu ngatur hiji skéma ngalibetkeun meuli tikét unggul ti mesin kaulinan éléktronik.

Tilu Jalma Ditagihkeun

Panalungtikan dilaksanakeun ku Pulisi Federal Australia (AFP), migawé bareng kalayan AUSTRAC, Victoria judi jeung kasino Komisi kontrol (VGCCC) jeung Bank Australia Nasional, dibawa biaya ngalawan dua awéwé – hiji, 49, ti Springvale Selatan jeung lianna. , 61, ti Noble Park, kitu ogé lalaki, 63 ogé ti Noble Park.

Aranjeunna didakwa saatos AFP ngalaksanakeun tilu waran milarian harta komersil di Springvale sareng dua bumi di Springvale South sareng Noble Park sareng nyita langkung ti AU $ 170,000 ($ 114,000) artos sareng emas batangan tina harta di Springvale South disumputkeun dina lapis. pangkeng.

Dumasar hiji panalungtikan ngagagas dina laporan ti AUSTRAC, ceuk AFP yén duit éta bagian tina duit terlarang a sindikat nu geus laundered ngaliwatan Springvale dilisensikeun judi ngadegna. anggota sindikat mayar patrons pikeun ngirimkeun cék unggul maranéhna nu lajeng bakal dikaluarkeun dina nami salah sahiji anggota sarta disimpen di bank sakumaha légal judi winnings.

Tilu ieu didakwa ngalanggar Bagian 400.3 (2A) KUHP 1995 pikeun ngalaksanakeun kalakuan anu aya hubunganana sareng artos atanapi harta hasil tina kajahatan umum langkung ti AU $ 1 juta ($ 673,000) sareng bakal diajukeun di Pangadilan Melbourne. Pangadilan dina 8 Séptémber. Hukuman maksimum pikeun ngalanggar maranéhanana nyaéta 20 taun panjara.

VGCCC Forensik Approach

Numutkeun data anu dikumpulkeun ku VGCCC antara Nopémber 2021 sareng Juni 2022, tempat kaulinan Springvale gaduh jumlah cék unggul anu luhur pisan dibandingkeun sareng tempat-tempat sanés, sareng sakitar 73% tina cék sajumlah AU $ 4,7 juta dikaluarkeun ka grup anu tangtu. konsumén, nu disangka patali jeung jalma aub dina laundering duit terlarang.

“Jaringan pencucian artos ieu masih tiasa dianggo upami sanés pendekatan forensik anu dicandak ku tim analis sareng penyidik ​​​​dedikasi kami, anu nyéépkeun jam-jaman marios data sareng rékaman, sareng ngalaksanakeun operasi rahasia kami,” saur Annette Kimmitt AM. , lulugu perwira eksekutif di VGCCC, dikirim pesen ka industri judi.

Régulator neraskeun panyilidikanana kana tempat kaulinan Springvale sareng upami tempat éta dipanggihan ngalanggar hukum judi Victoria, para pemegang lisensi bakal nyanghareupan tindakan disiplin mimitian ti sanksi kauangan pikeun pembatalan lisénsi.

“Operasi ieu nunjukkeun yén salaku régulator anyar kalayan kakuatan anu langkung kuat, kami ngawaskeun industri judi sacara raket sareng kami bakal damel raket sareng agénsi anu sanés pikeun aktip ngudag sareng ngeureunkeun kagiatan kriminal,” saur Kimmitt.

#VGCCC #AUSTRAC #balik #Karusakan #juta #Skéma #Pencucian #Uang