Home » Posts tagged 'Jobs'

Tag Archives: Jobs

Warga Makau jadi Korban Asia Tenggara kasino Jobs scam

Pulisi Yudisial Cina nampi laporan ngeunaan lima kasus Macanese anu ditipu pikeun ngalaksanakeun pagawean ilegal anu ngalibetkeun kagiatan panipuan atanapi perdagangan manusa di sababaraha nagara di Asia Tenggara.

Warga Makau ngora digoda ku High Mayar peuntas laut diragukeun peuntas laut

Warga Makau kagoda ku padamelan kasino anu mayar gaji anu curiga luhur $ 5,000 atanapi langkung di nagara sapertos Kamboja, Myanmar, Thailand, sareng Laos.

A spokesperson ti Pulisi Yudikatif kungsi dibagikeun informasi dina konferensi pers dilaksanakeun dina 18. Agustus yén dua lalaki jeung tilu awéwé dilaporkeun tawaran aranjeunna atanapi anggota kulawarga maranéhanana narima ngalibetkeun jobs di casinos luar negeri. Kabéh korban éta jalma ngora dina dua puluhan maranéhanana.

Hiji kasus dilaporkeun ku awéwé ngora anu lanceukna ieu lured ka Laos ku posisi humas dina kasino dimana sobat nya digawé. Anjeunna ditawaran $5,000 salaku pamayaran bulanan tapi nalika anjeunna sumping tétéla yén anjeunna kapaksa ngalakukeun kagiatan curang. Anjeunna tungtungna junun kabur. Situs wébna ngalaporkeun yén anjeunna ayeuna aman sareng di nagara sanés di Asia Tenggara.

Lalaki anu sanés ogé nampi tawaran anu sami pikeun padamelan PR anu mayar tinggi tapi ningali laporan panipuan padamelan dina warta janten anjeunna mutuskeun pikeun henteu ngalaporkeun kasus ka pulisi.

Pulisi ogé junun ngolo-ngolo tilu awéwé anu bade Kamboja pikeun jobs dina kasino pikeun nyerah lalampahan maranéhanana.

Pulisi Ngingetkeun Jalma Kudu Waspada

Konperénsi pers anu diayakeun ku Pulisi Yudisial tujuanana pikeun ngingetkeun warga ngeunaan résiko anu ditimbulkeun ku tawaran padamelan. Pulisi ngécéskeun yén tawaran padamelan anu curang sumping ngalangkungan situs wéb, média sosial atanapi bahkan babaturan sareng baraya. Aranjeunna ngingetkeun jalma pikeun waspada sareng henteu nyorong diri teuing, khususna upami tawaran kalebet kaayaan kerja sareng gaji anu saé teuing janten leres.

Korban panipuan padamelan ieu biasana ditipu di luar negeri teras dipiguraan. Kadang-kadang maranehna malah disandera atawa dikonci jeung dipaksa pikeun ngalakonan kagiatan ilegal saperti panipuan telepon, contona.

Laporan sarupa ti Hong Kong

Kasus anu sami parantos dilaporkeun ku otoritas di Hong Kong. 20 Warga Hong Kong parantos ditipu kana tawaran padamelan sapertos di luar negeri, dimana aranjeunna kajebak sareng aranjeunna atanapi barayana nyobian kéngingkeun bantosan ti pulisi Hong Kong. Pulisi ngalaporkeun yén 8 masih teu kadeteksi di Myanmar, sedengkeun 12 aman sareng 10 di antarana balik deui ka Hong Kong. Otoritas Hong Kong parantos nyetél pasukan tugas khusus anu ditujukeun pikeun ngalacak sareng ngabantosan korban panipuan.

#Warga #Makau #jadi #Korban #Asia #Tenggara #kasino #Jobs #scam