Home » Main » Perdagangan Manusia Kamboja sareng Reputasi AML Nyiksa Éta

Perdagangan Manusia Kamboja sareng Reputasi AML Nyiksa Éta

Kamboja terus jadi pariah internasional lamun datang ka ngalakonan usaha. Nagara, anu sakali panginten éta tiasa malire kritik ngeunaan ayana na Satgas Aksi Keuangan (FATF) daptar abu laundering duit tungtungna tiasa ngartos kanyataan yén reputasi internasionalna hartosna pisan pikeun kelestarian ékonomi jangka panjang.

Reputasi Buruk Kamboja Ngaganggu Kasempetan Ékonomina

Malah pariwisata, salah sahiji sumber panghasilan utama Kamboja, ayeuna nyandak hit serius alatan asupna nagara kana Human Trafficking Blacklist nu terus ngaruksak reputasi internasional na. Pangakuan ieu sanés ti Departemen Luar Negeri AS, anu sateuacana ngingetkeun perusahaan Amérika pikeun nyingkahan usaha di Kamboja, tapi ti timbalan perdana menteri nagara, Sar Kheng.

ngobrol jeung jaman Khmer, Kheng ngaku yén ngaran goréng Kamboja geus nyieun hésé pikeun nagara pikeun ngalakukeun bisnis, narik investor malah narik deui wisatawan. Carita horor ngeunaan perdagangan manusa anu ngeksploitasi pagawé, bahkan sababaraha wisatawan anu terdampar nalika pandémik, janten headline dina média boh régional sareng global.

Jalma ti daratan Cina, Vietnamjeung sajabana Asia Tenggara nagara geus lured ku outfits judi ilegal nu janji gawé nyaman ukur keur matuh seekers pakasaban kana kaayaan kerja inhumane sarta perbudakan. Jumlah pasti jalma ditahan ngalawan wasiat maranéhanana dina industri judi underbelly Kamboja urang teu dipikanyaho, tapi sababaraha nyebutkeun aranjeunna jumlahna dina ratusan. Anyar-anyar ieu, Kamboja ngaluarkeun 30 warga Cina.

Dina kasus anu sami, 40 warga asing ngojay meuntas wates ka Vietnam saatos ngungsi tina Golden Phoenix Entertainment Casino di Koh Thom. Otoritas Makau sareng Hong Kong parantos ngingetkeun wargana pikeun nyingkahan Kamboja salaku tujuan perjalanan sareng wisatawan jegud ti tempat sanés henteu deui resep nyandak résiko. Hasilna, paling casinos tetep kosong tur aya kakurangan parna pagawe pikeun ngeusian jobs dasar dina industri judi.

Sadaya ieu parantos ngirangan nagara janten sumber panghasilan anu penting anu matak hésé pikeun narik investor luar negeri sareng dolar wisata. Kheng sadar éta, tapi naon anu anjeunna lakukeun sareng pamaréntah salajengna langkung penting.

#Perdagangan #Manusia #Kamboja #sareng #Reputasi #AML #Nyiksa #Éta