Home » Main » Pangadilan Filipina Lifts Cina Junket Fund freeze

Pangadilan Filipina Lifts Cina Junket Fund freeze

Banding ti Déwan Anti Pencucian Duit Filipina (AMLC) ditolak ku Pangadilan Banding di Filipina saatos pengadilan ngonfirmasi kaputusan sorangan dina 29 April pikeun nyabut pesenan pelestarian aset (APO) ngalawan operator kasino Cina. operasi di Filipina, anu dikaluarkeun dina hubungan jeung maling duit dunya.alam maya nu ngakibatkeun $81 juta dipaling ti bank sentral Bangladesh dina 2016.

Pangadilan Daerah Manila Kota Ngaluarkeun APO Ngalawan Cina kasino operator

Dina taun 2016, peretas maling sajumlah ageung $81 juta tina rekening bank sentral Bangladesh di Federal Reserve Bank of New York Bank ngalangkungan kalakuan curang anu dilakukeun ngaliwatan sistem pembayaran SWIFT. Duit anu dipaling ditransferkeun ka rekening di Rizal Commercial Banking Corp (RCBC), anu berpusat di Filipina. Rekening éta milik sababaraha perusahaan sareng individu, kalebet operator junket kasino Wétan Hawaii Leisure Co. Ltd kalawan boga Kam Sin Wong.

Disangka akun éta diciptakeun pikeun nampi dana anu dipaling ti bank sentral Bangladesh sareng, sasuai, Pangadilan Daerah Kota Manila (RTC) ngaluarkeun APO ngalawan aranjeunna pikeun ngabekukeun dana dugi ka panalungtikan maling nunjukkeun sababaraha hasil. .

APO Ditunjuk Tilu Kali

Dina Oktober 2019, salaku hasil tina pangakuan ti Pamilik Leisure Hawaii Wétan Kam Sin Wong, Qiaoqiao Wendy Wang sareng Dong Na Xu, RTC ngabatalkeun APO dina rekeningna kusabab teu aya bukti yén aranjeunna kalibet dina maling dana siber. ti Bangladés. Dina 29 April 2022, kaputusan ieu ditegaskeun deui ku Pangadilan Banding Filipina.

AMLC banding kaputusan, nu Pangadilan Banding deui dikonfirmasi dina 2 Agustus némbongkeun yén AMLC teu nyadiakeun bukti anyar pikeun ngarojong kasus maranéhanana. Perusahaan Wong nyerahkeun ka AMLC $4.63 juta pikeun bagian tina dana anu dipaling, tapi AMLC gagal ngabuktikeun yén rekening bank Wétan Hawaii Leisure sareng anu gaduhna diciptakeun dina hubungan sareng maling cyber ti Bangladesh.

Rekening bank sabenerna dibuka loba saméméhna ti scams cyber nu ngakibatkeun maling. Pangadilan Banding Filipina ogé nunjuk kaluar yén kasus teu acan kungsi netep di pangadilan, hartina aya ngan “probable sabab” pikeun APO bakal dikaluarkeun.

Hanjakalna, tina $81 juta anu asup kana sistem kauangan Filipina ngan ukur sabagian leutik anu dipulangkeun sareng dipulangkeun ka bank sentral Bangladesh.

#Pangadilan #Filipina #Lifts #Cina #Junket #Fund #freeze