Home » Main » 40 Vietnam kasino Pagawe ngojay nuju kabebasan ti Kamboja

40 Vietnam kasino Pagawe ngojay nuju kabebasan ti Kamboja

Kamboja boga catetan lagu goréng dina human trafficking. Seueur pagawé asing anu sumping di nagara éta ngarep-arep milarian padamelan – sawaréh dipikagaduh ku seniman penipu anu ngayakinkeun yén padamelan ngantosan aranjeunna. Tapi, loba nu jadi korban human trafficking nepi ka titik di mana Cina parantos ngaléngkah sareng ngagunakeun kakuatan kauangan sareng geopolitik pikeun nyorong otoritas Phnom Penh nyandak hal ieu kana haté jeung tackle siklus human trafficking.

Rékam Lalu Lintas Manusa Miskin di Kamboja

Sajauh, hal geus slow, tapi sababaraha pagawe kasino asing éta bisa kabur sorangan. Naha trafficking manusa, imigrasi ilegal atawa kaayaan kerja deplorable, aliran pagawe di Kamboja terus ngalir kaluar.

Carita pagawe kasino ti minggu panungtungan nekenkeun sabaraha deui kudu dipigawé pikeun garansi yén tukang dagang manusa dibawa ka pangadilan. Sahenteuna 40 urang peupeus ngaliwatan pager di Golden Phoenix Hiburan kasino di Koh Thom sarta swam meuntas walungan ka Vietnam, média lokal, The Khmer Times, dilaporkeun.

Rombongan éta adu argumen sareng sababaraha penjaga sateuacan nyebrang walungan. Tilu satpam anu tatu nalika pagawé nyoba ninggalkeun enggon. Alesan anu pasti di balik kaputusan spontan sareng bahaya 40 urang henteu langsung diverifikasi. Média lokal ngalaporkeun yén otoritas anti-imigrasi parantos ditutup bari laporan sanésna nyatakeun yén lalaki éta tunduk kana kaayaan kerja sapertos budak.

Pernyataan resmi ngeunaan ieu ogé dikaluarkeun ku Menteri Dalam Negeri Kamboja, Sar Keng, Anu ngomong yén sababaraha pagawé ngaku grueling jeung kaayaan kerja inhumane kalawan shifts 14-jam tur euweuh santunan alus. Kheng ogé henteu yakin kana detilna.

Numutkeun resmi, jalma “mungkin” geus digawé illegally di nagara éta. Kheng nambihan yén nalika imbuhan dijanjikeun sareng sapuk dina sababaraha tingkatan, aranjeunna henteu dihargaan sapinuhna. Jumlahna aya 35 lalaki jeung lima awéwé ngumbara meuntas walungan jeung Vietnam. Kabéh korban ayeuna geus kapanggih, Kheng dikonfirmasi, sarta manajer kasino geus dicokot kana kandangan.

Dihina jeung dihina

Gagasan kasino mancing tenaga kerja murah ti luar negeri sareng gagal nedunan janji gaji sareng kaayaan kerja sanés énggal. Ieu geus masalah taunan kalawan casinos Kamboja urang, nu geus discouraged loba nyobian tuah maranéhanana dina industri judi seedy nagara urang. manajer kasino jahat geus benefited tina kanyataan yén loba pagawe anu datang téh imigran unregistered kalawan status légal di nagara jeung euweuh pitulung ti hukum.

Tapi, tekanan anu diterapkeun ku raksasa régional sapertos Cina parantos ngajantenkeun otoritas Kamboja langkung sadar kana masalah éta. Kamboja ogé parantos dilebetkeun kana sababaraha awaskeun global kusabab henteu mampuh narékahan pencucian artos sareng perdagangan manusa anu ngaganggu otoritas di Phnom Penh.

#Vietnam #kasino #Pagawe #ngojay #nuju #kabebasan #Kamboja